Hirdetés

Kétmagos processzort kapnak a széles kijelzős ThinkPadek is

A mai naptól új, kétmagos Intel processzorokat tartalmazó szériákkal bővül a kínai Lenovo ThinkPad márkanév alatt forgalmazott noteszgép-portfóliója. A világ egyik legismertebb notebookmárkáját birtokló vállalat a tavaly bejelentett, szélesvásznú kijelzővel ellátott Z60-as családot újította fel: az új típusokba új processzor, lapkakészlet és videovezérlő került, mindemellett létrejött egy új, költségkímélőbb modellcsalád is, mely a drágább szériák néhány extráját nélkülözi.


ThinkPad Z61m

A ThinkPad Z61m család a hasonló paraméterekkel rendelkező, ám Pentium M processzort tartalmazó ThinkPad Z60m továbbfejlesztéseként jött létre, így a modellt elődjéhez hasonlóan 15,4 hüvelykes kijelzővel szerelik, itt felbontás és fényerő tekintetében a korábbiakhoz hasonlóan háromféle kiépítésből választhatnak majd a vásárlók. A kétmagos Core Duo, egymagos Core Solo, vagy Celeron M processzorokra épülő notebook ATI Mobility Radeon X1300, X1400 vagy Intel GMA950 integrált grafikával kapható. A gép alapfelszereltsége a Wi-Fi hálózati vezérlő, a 4 az 1-ben kártyaolvasó, a FireWire port vagy az analóg modem, extraként Bluetooth modul, ujjlenyomat-olvasó vagy akár titánfedél is kérhető a noteszhez. A 2,7 kilogrammos kezdő tömeggel rendelkező Z61m az adatlap szerint 9 cellás akkumulátorral akár nyolc óránál is tovább üzemelhet hálózati áram nélkül.


ThinkPad Z61t

Hasonló felépítést, ám nagyobb mobilitást kínál a Z60t család utódjaként debütáló Z61t széria, itt szintúgy maradt a 14,1 hüvelykes, szélesvásznú kijelző, mely jelen esetben WXGA (1280x800 pixeles) felbontás mellett WXGA+ (1440x900 pixeles) felbontású is lehet. A processzorkiépítés megegyezik a fentebb ismertetett modellével, a grafikus vezérlő a Z61t esetében azonban már csak a lapkakészletbe integrált Intel GMA950 lehet. Felszereltség és extrák tekintetében szintén hasonló a helyzet, mint a nagyobbik családnál, ez a gép azonban méreteiből adódóan jóval könnyebb a 15,4 hüvelykes kijelzővel ellátott típusoknál; a Z61t tömege 1,9 kilogrammról indul, mindemellett a nagykapacitású akkumulátorról közel hét óráig működik a notebook.


ThinkPad Z61e

Újdonság a ThinkPadek választékában a Z61e család; ezek a modellek főként a Z61m típusokkal mutatnak hasonlóságot, itt azonban elmarad néhány, főképp védelmi célt szolgáló extra, így bár ez a modell is rendelkezik a teljes Z sorozatot jellemző magnézium-erősítésű rollcage vázzal, a kijelzőfedél ez esetben nem kapott külön megerősítést. A Z61e noteszgépeket vásárlóknak le kell továbbá mondaniuk a külső grafikus chipről vagy az integrált webkameráról. Az olcsóbb modellek tömege ennélfogva csekélyebb; a legkönnyebb Z61e mindössze 2,4 kilogrammot nyom, a maximális akkumulátoros üzemidő megegyezik a Z61m-nél ismertetett értékkel.

Utóbbi modellnek az induló ára is ismert; a Z61e legolcsóbb példánya 700 dolláros árcédulát kaphat majd. Az új gépek valamikor a jövő hónap során érkeznek meg (szokás szerint először a tengerentúli) boltokba. A Lenovo 1-3 év jótállást vállal az új ThinkPadekre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés