Hirdetés

Új házimozi szett a Yamahától

A Yamaha eléggé keményen megnyomta az utolsó negyedévet, hisz jó pár érdekes audiocuccot dobtak piacra, elég, ha csak az YSP-5100-ra gondolunk. Most pedig egy újabb darabbal bővült a vállalat kínálata, hiszen még a CES előtt bemutatták az új, két komponensből álló házimozi szettjüket.

Az YHT-S400 egy téglára hasonlító, mélynyomóval egybeépített erősítőből és egy ultravékony, hosszúkás hangszóróból áll. Ez utóbbi mindössze két hüvelyk magas, illetve 79 centi széles, és a gyártó elsősorban a 32–50 hüvelykes képátlójú tévék alatt vagy felett tudja elképzelni. Az eszköz igény szerint a talpára is állítható, sőt a falra is felszerelhető, hiszen mindössze másfél kilót nyom. A 150 wattos kimenő teljesítménye pedig egy lakásba éppen elég lehet.

Főleg, ha hozzávesszük a 100 watt kimenő teljesítményű mélynyomót is, amelyet ez esetben az erősítővel építettek egybe. Ennek nyilván helytakarékossági okai vannak, illetve persze ezzel a Yamaha demonstrálja, hogy „ilyet is tud”. A kilenc kilogramm súlyú eszközön három HDMI csatlakozó kapott helyet. A termék opcionálisan csatlakoztatható az YDS-111 típusjelzésű Yamaha iPod-dokkolóhoz, amely ezután már az YHT-S400 távirányítójával vezérelhető. Szintén csatlakoztatható a házimozi rendszerhez a Yamaha YBA-10 névre hallgató vezeték nélküli audiorendszer, amely képes kezelni a mobiltelefonokról, hordozható lejátszókról és számítógépekről származó audiofájlokat.

Az YHT-400S a gyártó állítása szerint más virtuális térhatású hangzás megteremtésére képes eszközöknél magasabb hangminőséget biztosít, köszönhetően a gyártó saját fejlesztésű, Air Surround Xtreme névre hallgató eljárásának. A basszus állítólag sokkal szebben brummog, a beszédhangok pedig egyenesen kristálytiszták. Eme modell esetében is bevetésre került a más Yamaha rendszereknél már megismert hordozható mikrofon is, amellyel a felhasználó meghatározhatja saját pozícióját. A termék ezután odakoncentrálja a hangokat, illetve annak segítségével méri fel, hogy honnan, milyen erősséggel verődnek vissza azok. A Yamaha YHT-400S már kapható, az ára 599 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés