Hirdetés

Hangprojektor a Sonytól

A hangprojektorok az elmúlt egy-két évben robbantak be a piacra, köszönhetően többek között a Yamahának, akik igen komoly energiákat öltek a termékek fejlesztésébe és népszerűsítésébe. Ezek az eszközök elméletileg egyedül is képesek a térhatású hangzás megteremtésére, mégpedig a szatellit hangszórók bevetése nélkül. Ez egyben azt jelenti, hogy kevesebb kompromisszumot kell kötni a lakberendezés során, hiszen a hangfalak mellett a kábelek elhelyezése, illetve ezek esztétikus elvezetésének izgalmas problémája is lekerül a felhasználók válláról.

A Sony is beszállt ebbe az iparágba, és ennek a folyamatnak a részeként bejelentették a CECH-ZVS1 típusjelzésű modell megjelenését. A készülék a technikai specifikációk alapján nem tűnik túlságosan innovatívnak, hiszen amíg a vetélytársak akár ötven külön-külön vezérelt hangsugárzó segítségével érik el a térhatást, itt a jelek szerint erről szó sincs. A készülék a vállalat saját fejlesztésű S-Force PRO Front Surround Sound névre hallgató technológiáját használja, amelynek egyszerűbb változatával már találkozhattunk a Sony tévéiben. Ott nem volt túlságosan meggyőző az eljárás, de persze ez nem jelent még semmit.

Sony CECH-ZVS1
Sony CECH-ZVS1

A modell beépített mélynyomóval rendelkezik, amelynek 2 x 15 wattja megfejeli a csatornánkénti tíz wattos kimeneti teljesítményt. A felhasználó négy előre eltárolt hangmód közül választhatja a legszimpatikusabbat. Ezek között megtalálható a hagyományos sztereó éppúgy, mint a beszédhang kiemelő, a minél tökéletesebb térhatás megteremtésére fókuszáló, illetve a dinamikus is.

Nem high-end piacra szánt termékről van szó, sőt láthatóan nem az audiofileket célozták meg az eszközzel. Sokkal inkább azokat, akik elégedetlenek a tévéjük hangzásával, és valamivel többre vágynak, de nagyon mélyen nem akarnak a pénztárcájukba nyúlni. A 2,4 kilogramm súlyú CECH-ZVS1 elméletileg már idén megvásárolható lesz Európában, így remélhetőleg Magyarországon is. Ára várhatóan 200 euró lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés