Hirdetés

Két kamerával feszít a DJI új drónja

A 4/3 hüvelykes Hasselblad főkamera mellé odafért még egy fél colos telefotó egység is.

Rengeteg fejlesztés került a DJI tegnap bemutatott drónjába, a Mavic 3-ba, ezek közül pedig a leginkább szembetűnő változtatás, hogy a 900 gramm körüli eszköz elején már nem egy, hanem két szenzor is helyet kapott.


[+]

Közülük az alsó a Hasselbladdal együttműködve készült, ez a logó viszont már a DJI korábbi modelljein is megtalálható volt, így ez most már nem üt akkorát, az viszont igen, hogy egy 3/4 hüvelyk méretű, 20 MP felbontású szenzorról van szó, ekkora méret pedig drónokban mindeddig nem volt túl gyakori. A 12,8 FÉ dinamikatartománnyal rendelkező érzékelőt egy ekv. 24 mm gyújtótávolságú, f2.8 fényerejű optika egészíti ki, a rendszer pedig támogatja a 10-bites D-Log felvételi módot és az 5,1K-s felbontást 50 képkocka/másodperces sebesség mellett.

A Hasselblad kamera felett helyet kapott még egy 1/2" méretű, f4,4 fényerejű, ekv. 162 mm gyújtótávolságú egység is, ami a távoli témák rögzítésében lesz majd segítségünkre, a kettő közti váltás pedig hasonlóan egyszerű lesz, mint a modern okostelefonok többkamerás rendszerei esetében.


[+]

Az új drón megkapta a cég 5.0 verziójú, APAS névre keresztelt autopilóta rendszerét, ami hat darab halszemoptika és két nagylátószögű érzékelő segítségével képes a környezet folyamatos pásztázására és így az akadályok kikerülésére még a legzsúfoltabb helyeken is, ez az ActiveTrack 5.0 témakövetőrendszerrel pedig olyan felvételek rögzítését teszi lehetővé, amit kezdő drónosok segítség nélkül aligha tudnának elkészíteni.

A fenti tulajdonságokkal rendelkező alapmodell mellett a DJI bemutatta a Mavic 3 Cine változatot is, ami mindent tud, amit az olcsóbb modell, de annak repertoárját kibővítették az Apple ProRes 422 kodek támogatávásval, illetve egy 1 TB kapacitású beépített, nem cserélhető SSD-vel.


[+]

A DJI Mavic 3 háromféle kiszerelésben érhető el. A 799 900 forintos alapcsomag a drónon felül egyetlen, 46 perces repülési időre képes akkumulátort, egy szett tartalék propellert, egy távirányítót, egy védőburkolatot, illetve a szükséges kábeleket tartalmazza. Az 1 049 900 forintos Fly More Combo csomagban a fentieken felül további három szett propellert, két extra akkumulátort, egy töltőállomást, egy 65 wattos hordozható töltőt, egy négydarabos ND szűrőszettet és egy hordtáskát találunk, míg az 1 799 900 forintot kóstáló pakk a Mavic 3 Cine változatát és egy 1000 nites kijelzővel ellátott távirányítót és további négy ND filtert foglal magában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DJI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés