Hirdetés

Egy videólámpa is felfért a Zhiyun Crane M3-ra

A kínaiak új, továbbfejlesztett gimbalja okostelefonokkal, akciókamerákkal és MILC-ekkel is képes együttműködni.

A Zhiyun a mai napon jelentette be legújabb, Crane M3 névre keresztelt egykezes, háromtengelyes stabilizátorát, ami a tavalyi Crane M2 továbbfejlesztett változata. A nagyjából fél literes palackkal megegyező méretű eszköz kompaktsága ellenére nem csak okostelefonokkal és akciókamerákkal, de a gyártó állítása szerint a MILC fényképezőgépek 90%-ával is kompatibilis, amibe a full frame érzékelős modellek is beletartoznak.


[+]

Az újdonság az elődjéhez képest erősebb motorokat kapott, és belekerült a gyártó gyorskioldó rendszere, amelynek köszönhetően egy mozdulattal tudjuk le- és felszerelni a kamerákat, az eszközök közti váltáskor pedig nincs szükség újrabalanszolásra.

[+]

A Crane M3 markolatára többféle (gomb, joystick, tárcsa) kezelőszerv és egy 1,22” képátlójú, színes érintőkijelző is került, amelyek segítségével nem csak a gimbalt, de Bluetooth vagy USB Type-C kapcsolat megléte esetében az arra alkalmas kamerákat is vezérelhetjük. Az apróságon elfért még egy beépített, 800 lumen fényerejű LED fényforrás is, amelynek fényereje és színhőmérséklete változtatható, a külön megvásárolható mágneses színszűrőkkel pedig akár színes fényt is használhatunk forgatásaink során.


[+]

A gimbal a gyártó állítása szerint 8 órán keresztül használható egyetlen, 2 órás feltöltés után, egy külső, USB Type-C-s akkumulátorral pedig akár töltés közben sem kell nélkülöznünk új stabilizátorunkat.

A Crane M3 Standard, Combo Kit és Pro Kit néven emlegetett csomagokban lesz elérhető, amelyekben például tripodot, táskát, vagy épp mikrofont is találhatunk, hivatalos termékoldal hiányában viszont azt nem tudjuk, hogy a csomagok pontosan mit tartalmaznak, egyedül azt vehetjük biztosra, hogy a gimbal alapára 399 euró lesz, a szállítás pedig nagyjából 3 hét múlva kezdődik.

Előzmények

Hirdetés