Hirdetés

Két 3D projektor a JVC-től karácsonyra

A gyártók szerint a 3D-s megjelenítés az idei év slágere, ám a felhasználók egyelőre nem tolongnak a pénztáraknál, hogy mindenképpen ilyen készülékeket vigyenek haza. Ennek ellenére a cégek egy része bizakodik az áttörésben, hogy előbb-utóbb ez a technológia is népszerűvé válik.

JVC DLA-X7
JVC DLA-X7

Közéjük tartozik a JVC is, amely ugyan tévéket nem kínál, ám a projektor szortimentje meglehetősen jelentős. Idén télen ezt bővíti a vállalat két új modellel, vagyis a DLA-X7 és a DLA-X3 névre hallgató termékekkel.

Mindkét projektor Full HD-s felbontást (1920x1080 képpont) kínál 1300 ANSI lumen fényerő mellett. Ez utóbbi egyben azt mutatja, hogy a modellek leginkább csak ideális körülmények között, azaz besötétített szobában használhatók. Ennek megfelelően leginkább az otthoni házimozizás kedvelőinek szólnak, hiszen egy irodában vagy tárgyalóban nem feltétlenül lehet ideális feltételeket teremteni. A DLA-X7 és a DLA-X3 is képes a 3D-s tartalmak megjelenítésére, amihez a vállalat saját fejlesztésű képalkotó technológiáit használják, kiegészítve a PK-EM1 szinkronjeladóval, illetve a PK-AG1B típusjelzésű szemüveggel.

A termékek közötti különbség, hogy az X7-re került egy Ethernet csatlakozó a hagyományos bemenetek, és az 1.4-es HDMI portok mellett. E modell 70 000:1 kontraszt arányt kínál, míg az X3 50 000:1 értékkel büszkélkedhet. Hangkibocsátásuk működés közben 20 decibel, ami elég halk ahhoz, hogy ne zavarja a felhasználót.

JVC DLA-X7
JVC DLA-X7

Ez eddig szép és jó, és az is, hogy e termékek karácsonyra a boltokba kerülnek. Az már viszont elgondolkodtató, hogy az X7 várhatóan tízezer dollárba fog kerülni (az X3-ról nem szolgáltatott információt a gyártó), ami még a világ boldogabb felén is iszonyú sok pénznek számít egy projektorért.

Azóta történt

Hirdetés