Hirdetés

Kesztyűvel a virtuális világban: ilyen lehet az Oculus Rift kontrollere?

A virtuális világgal való kapcsolat egyik fontos elemét jelentik a kontrollerek, és ezen a területen még bőven van mit fejleszteni. Nem csoda, hogy a nagy cégek, így például az Oculus Rift is ezerrel dolgozik azon, hogy kitalálja: melyik lesz az a megoldás, ami a leginkább kényelmessé, természetessé teszi az interakciót a virtuális világban.

Kesztyűvel a világba
Kesztyűvel a világba (forrás: Mark Zuckerberg/Facebook) [+]

Tekintettel arra, hogy az Oculus tulajdonosa a Facebook, alighanem a legautentikusabb forrásnak tekinthetjük azt a képet, amelyet Mark Zuckerberg töltött fel tegnap a Facebookra. A fotó az Oculus redmondi fejlesztőközpontjában készült, és egy igen vidám Zuckerberg látható rajta, amint egy újfajta Rift headsettel a fején egy speciális kesztyűt próbál. A sisak már önmagában is érdekes, mert a fehér kitüremkedésekből úgy tűnik, mintha a megszokott kamerás megoldás helyett az OptiTrack rendszerét használná, és láthatóan ezt használja a kesztyű is.

Mindenesetre a Facebook vezetőjének elmondása szerint a kipróbált kesztyűkkel lehetséges rajzolni, gépelni a virtuális világban, de akár Pókember hálólövési képességét is leutánozhatjuk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés