Hirdetés

Keretnélkülivé varázsolhatjuk monitorjainkat az ASUS újdonságával

A ROG Bezel Free Kit olyan optikai hatást kelt, mintha triplamonitoros rendszerünk egyáltalán nem rendelkezne kávákkal.

Az ASUS még a 2018-as CES-en demózta a most ROG Bezel Free Kit ABF01 néven piacra dobott készletét, mely a triplamonitoros rendszerek legnagyobb problémáját, a zavaró helyen lévő kávákat igyekszik megszüntetni, vagy legalábbis azt a hatást elérni, mintha a probléma megszűnt volna.

A dobozban két műanyag alkatrész találunk, melyeket az egymás mellé tolt monitorok alsó és felső érintkezési pontjaihoz kell rögzíteni, ezek tartják majd a helyén a keretet eltüntető, 90%-os áttetszőséggel rendelkező, fóliaszerű műanyag lapot.


[+]

Ez a lap középen meg van hajlítva, így a „rendszer” a fénytörés elvét használja ki, vagyis a két monitort a megfelelő szögben egymáshoz állítva (ez 130 fok) a kijelzőből érkező fénysugarak megtörnek, ezzel azt a látszatot keltve, mintha eltűntek volna a megjelenítők kávái.


[+]

Hogy ezen mit kellett még két évig fejleszteni, azt egyelőre nem tudjuk, de az tény, hogy videón keresztül elég meggyőző az eredmény, azt azonban érdemes megemlíteni, hogy az áttetsző műanyag által létrehozott kép egy kicsit nyújtott lesz, így használata csak játék közben ajánlott. A szett egyébként legfeljebb 27” képátlójú monitorok esetén működik, melyek oldalsó kávái nem lehetnek vastagabbak, mint 13 mm.

Még ha az anyagköltség nem is, a mérnökök befektetett munkaórái biztos sok pénzt felemésztettek, ugyanis az ASUS mindezért 110 dollárt kér az Amazon webáruházán keresztül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés