Hirdetés

A szokásos piacokat támadta új termékeivel az ASUS

A vállalat rengeteg újdonságot mutatott be a CES-en, ezek között is a notebookok voltak többségben.

Az ASUS a CES-re túl extravagáns frissítésekkel nem érkezett, noha ez nem jelenti azt, hogy nem lehetett látni pár meglepő megoldást. Az is feltűnhetett, hogy a notebookpiac még mindig nagyon fontos, így ide számos új fejlesztéssel készült a cég.

ASUS ZenBook 13 (UX331UAL) különböző színekben ASUS ZenBook 13 (UX331UAL) különböző színekben
ASUS ZenBook 13 (UX331UAL) különböző színekben [+]

Az újdonságok sorában a leginkább figyelemreméltó az UX331UAL típusjelzésű ZenBook 13 volt, amely csupán 985 grammot nyom a mérlegen, teljesen fém váza van, továbbá 15 óráig is bírja az akkumulátora. A belsejében 8. generációs Core i7 található kifejezetten energiatakarékos konfigurációval, a rendszermemória kapacitása pedig 16 GB lehet, míg az adatokat PCI Express interfészre csatlakozó, maximum 1 TB-os SSD tárolhatja. A vállalat kihangsúlyozta még a Harman Kardon hangrendszert, illetve az előtelepített Windows 10 egyes szolgáltatásait: Windows Hello, Modern Standby és Cortana digitális asszisztens.

ASUS X507
ASUS X507 [+]

Az ASUS X507 szintén egy jól hordozható megoldás, de már az 1,68 kg-os tömege is jelzi, hogy egy másik kategóriában indul. Ennek a gépnek a belsejébe akár 7. generációs Core i7 is kérhető, míg a Full HD-s kijelzőt egy GeForce MX110 hajtja meg. Az adatokat két meghajtó is tárolhatja, vagyis meglehetősen sok konfigurálási opció van a vásárlók számára. Erre is Windows 10 kerül, amelyen Cortana várja majd a szóbeli parancsokat.

ASUS ROG Strix GL503 SKT T1 Hero Edition ASUS ROG Strix GL503 SKT T1 Hero Edition
ASUS ROG Strix GL503 SKT T1 Hero Edition [+]

A játékosoknak a ROG Strix GL503 SKT T1 Hero Edition lehet egy érdekes választás, ez ugyanis egy limitált példányszámban érkező notebook, amelynél a csomag részét képzik az SK Telecom T1 eSport csapatra utaló kiegészítők. Ez bizonyos vásárlóknak fontos lehet, de még érdekesebb, hogy egy Core i7 és egy GeForce GTX 1060 bújhat meg a motorháztető alatt, amelyek egy 120 Hz-es, 100%-os sRGB lefedettséget kínáló IPS panelt láthatnak el tartalommal. A billentyűzet is RGB LED-eket használ és húszmillió leütést is kibírnak az egyes gombok.

ASUS ROG G703
ASUS ROG G703 [+]

Egy kategóriával feljebb a ROG G703 nevez, aminek már 17,3 hüvelykes, Full HD-s, 144 Hz-es G-Sync kijelzője van. Ebben az ASUS gyárilag 4,3 GHz-re tuningolt Core i7-7820HK-t kínál a szintén gyárilag magas, 1974 MHz-es GPU Boostot alkalmazó GeForce GTX 1080 mellé. Itt már fontos a hűtés, így a notebook Anti-Dust Cooling eljárást kapott, ami megpróbálja a rendszer belsejét pormentesen tartani. Ez a modell nem kifejezetten az aktív hordozhatóságot tartja szem előtt, elvégre meglehetősen nagy, ami miatt súlya is lesz, viszont a teljesítménynek ez az ára.

ASUS Vivo AiO V222 és V272 ASUS Vivo AiO V222 és V272
ASUS Vivo AiO V222 és V272 [+]

Az egybegépek piacára a Vivo AiO V272 érkezik, amely 27 hüvelykes, 100%-os sRGB lefedettségű, 178 fokos betekintési szögeket alkalmazó érintőkijelzőt kap, a hangzásvilágról pedig az ASUS SonicMaster gondoskodik. A megjelenítő mögött 7. generációs Core i7 dolgozhat egy GeForce MX150 társaságában. Ennek a gépnek lesz egy kisebbik testvére, Vivo AiO V222 néven. Itt kitalálható, hogy a kijelző csupán 22 hüvelykes, de ennél több adat még nem derült ki róla.

ASUS Bezel-free Kit
ASUS Bezel-free Kit [+]

Nagyon érdekes fejlesztésnek néz ki az Bezel-free Kit, aminek különösen a hárommonitoros konfigurációk tulajdonosai fognak örülni. Ezen a területen az egyik legnagyobb problémának mindig is a kijelzők keretei számítottak, amelyek ellen számos megoldás született, beleértve a nagyon vékony kerettel rendelkező monitorokat is, de az ASUS úgy gondolta, hogy tervez egy saját elgondolást. A vállalat egy fénytörésen alapuló konstrukciót dolgozott ki, vagyis a csomag se energiát, se szoftveres támogatást nem igényel. Egyszerűen rá kell szerelni a modulokat a három kijelző két csatlakozási pontjára, majd beállítani az ideális szögeket. Utóbbi szempontból az ASUS 130 fokot javasol, de ezt az ajánlást nem kötelező követni. A Bezel-free Kit működése nagyon egyszerű: olyan színekkel teszi kevésbé láthatóvá a kijelzők keretét, amilyen színek a széleken megjelennek. Ebből a szempontból a hivatalos termékfotó csalóka, de az biztos, hogy az immerziós hatás kedvezőbb lesz a fekete keretekhez képest.

ASUS ROG Strix Flare
ASUS ROG Strix Flare [+]

Játékosoknak szánt, Aura Sync technológiával felvértezett, RGB LED-eket alkalmazó mechanikus billentyűzet lesz a ROG Strix Flare, amely Cherry MX RGB kapcsolókat használ, és multimédiás billentyűkkel is rendelkezik. A beviteli eszköz USB porton köthető a számítógéphez, de ennél is érdekesebb információ, hogy USB pass-through porttal is ellátták a tervezők, amelyhez bármilyen USB-s kiegészítőt hozzá lehet kapcsolni, és ez is csatlakozik az adott PC-hez.

ASUS ROG Spotlight és ROG Aura Terminal ASUS ROG Spotlight és ROG Aura Terminal
ASUS ROG Spotlight és ROG Aura Terminal [+]

Végül érdemes szót ejteni két kisebb kiegészítőről. Ezek közül az egyik a ROG Spotlight, amivel rávetíthető a falra a ROG logója, míg a másik a ROG Aura Terminal. Utóbbi érdekesebb, mivel egy négycsatornás, RGB LED-eket vezérlő eszközről van szó. Kompatibilis az Aura Sync és a RoG Halo technológiákkal, és lehetővé teszi a felhasználóknak a monitor mögé elhelyezett LED szalagok meghajtását, méghozzá olyan módon, hogy azok a kijelző tartalmához igazodó színeket vegyenek fel.

Az ASUS még megemlítette, hogy az év második felében érkezik a BFGD-jük, ROG Swift PG65 néven, amiről az alábbi hírben már megtekinthető egy kép. Ennél többel sajnos a vállalat nem szolgált, így várni kell pár hónapot a pontosabb adatokra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés