Hirdetés

Képen látható az Intel HPC-piacra szánt gyorsítója?

Sokat nem lehet leszűrni belőle, de legalább biztosan tudni, hogy van teszthardver.

Az Intel még az előző év novemberében mutatta be a HPC-piacra szánt gyorsítóját, amely Ponte Vecchio kódnéven fut. Most előkerült egy fotó egy konkrétan meg nem nevezett fejlesztésről, aminek kapcsán csak annyit lehet tudni, hogy a HPC-piacra készül, illetve a méretére lehet következtetni az AA elem alapján.

Valószínűleg még nem a Ponte Vecchio látható a képen, hanem egy prototípus, amiből minden bizonnyal nem lesz kereskedelmi termék, de a cégek szoktak úgynevezett nulladok generációs hardvereket tervezni, amely segít a partnereknek ismerkedni a szoftveres háttérrel, így az első tényleges termék megfelelő hátszéllel startolhat.


(forrás: Intel Twitter) [+]

Bár a képről sokat nem lehet leszűrni, azért a tokozás aljából ítélve úgy néz ki, hogy több lapka van a fémkupak alatt, így elképzelhető, hogy ennél a fejlesztésnél már egy chiplet dizájnnal kísérletezik az Intel. Sajnos azonban a tényleges termékeket érintő pontos adatokra még várni kell, hiszen az Xe sorozatú, Ponte Vecchio kódnevű lapka leghamarabb jövőre érkezik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés