Hirdetés

Képek készültek az NVIDIA „zöld” kártyájáról

Nemrég számoltunk be az NVIDIA közkedvelt, GeForce 9600 GT típusú grafikus kártyájának felújított, Green Edition változatáról, mely 0,1 volttal alacsonyabb üzemfeszültségen működik, ami kisebb fogyasztást eredményez. A Palit csoporthoz tartozó Galaxy már prezentálta is a saját megoldását, melyhez a vállalat külön nyomtatott áramkört tervezett.


[+]

[+]

Az 55 nm-es gyártástechnológiával készülő, G94-350-B1 revíziós lapkára épülő termék továbbra is 64 stream processzort és 32 textúrázó csatornát tartalmaz. A grafikus chip shaderórajele megfelel az NVIDIA ajánlásának, azaz 1625 MHz-en üzemel, azonban a magórajelet a 650 MHz-es referenciaérték helyett 625 MHz-re állították be a mérnökök. Az 512 MB kapacitású GDDR3 memória effektív 1800 MHz-en működik.


A feszültségállító átkapcsoló.

A grafikus processzor az NVIDIA előírásainak megfelelően 1 V-os feszültségen üzemel, a Galaxy azonban egy olyan átkapcsolót – hivatalos nevén jumpert – helyezett el a kártyán, mellyel a felhasználó az üzemfeszültséget 0,8 V-os értékre is csökkentheti. A visszafogott hőleadással rendelkező grafikus lapka megfelelő hőmérsékletét egy Zalman VF703 Al névre keresztelt hűtő biztosítja, mely a gyártó állítása szerint nagyon halkan teszi a dolgát. A Galaxy GeForce 9600 GT Green Edition várhatóan a hónap végén jelenik meg, az ajánlott fogyasztói áráról nem szivárgott ki információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés