Hirdetés

Keményfejű ultrahordozhatók

Két új, kifejezetten könnyű és apró, úgynevezett ultrahordozható noteszgépet jelentett be a mai napon a Panasonic Computer Solutions. Az új hordozható számítógépek a gyártó ellenálló felépítéssel, mindazonáltal kecses megjelenéssel büszkélkedő ToughBook családjába tartoznak.

A mai naptól megvásárolható ToughBook T4 és W4 modellek közös jellemzői közé tartozik a magnéziumötvözetből készült ház, az ütődéseknek, rázkódásoknak fokozottabban ellenálló merevlemezfelfüggesztés, a 12,1 hüvelykes, XGA (1024x768 pixeles) felbontású tükröződésmentes LCD-kijelző és a dokkolóállomás csatlakoztatásának lehetősége. Az új jövevények a hardverkomponensek terén is számos hasonlóságot mutatnak, hiszen mindkét típust ugyanazzal az alacsony üzemfeszültségű, 1,2 GHz-es órajelen ketyegő Pentium M 753 ULV típusú processzorral szerelik, illetve minkét modellbe 512 MB DDR2 memória és 40 gigabájt kapacitású merevlemez, továbbá vezeték nélküli hálózati vezérlő kerül.


ToughBook T4: érintőlegesen 9:30

A két típus közti legszembetűnőbb eltérést a kijelző, illetve az akkumulátoros használati idő hozza; a kategóriában kissé szokatlan hordozófüllel ellátott T4-es modell érintőképernyőt, illetve egy erősebb akkumulátort kapott, ez utóbbinak köszönhetően a gyári adatok szerint a kis gép akár kilenc és fél órán át is képes a konnektor közelsége nélkül üzemelni. A W4-es típus ezzel szemben nem kapott érintőképernyőt, az akkumulátor is kisebb kapacitású (így „csak” hat és fél órán át képes árammal táplálni a gépet), ezt a gépet ellátták ugyanakkor egy kombó meghajtóval, melynek fedele egyben a csuklótámasz is.


ToughBook W4: a tenyér az optikán

Az optikai egységgel felszerelt Panasonic gép még így is szerényebb tömegű (kb. 1,27 kilogrammot nyom), mint 1,54 kilogrammos testvére, ráadásul a W4-es modell az optikai meghajtó dacára alig vastagabb a T4-nél: míg előbbi 2,8, addig utóbbi kb. 2,55 centiméter vastag (a gépek szélessége és mélysége megegyezik: rendre 27 x 21 centiméteresek).

A Panasonic új ToughBookjainak ára teljesen egyformán alakul; a T4 és W4 modellek 2149 dolláros, azaz átszámítva körülbelül 465 000 forintos áron vásárolhatók meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés