Hirdetés

Kecses gépek a Konica Minoltától

Az X21 egy 2 megapixeles belépő szintű gép, amelynek fő erénye a roppant egyszerű kezelhetőség. Az XG magasabb szintű elvárásokat is igyekszik kielégíteni: 3 megapixeles képérzékelővel és automatikus programválasztással hízeleg majdani tulajdonosának.


Forrás: Konica Minolta

Mindkét gép igen gyorsan áll munkába: az X21 kereken 1, az XG 0,8 másodperc alatt áll lövésre készen bekapcsolás után. A háromszoros optikai zoomátfogással (37–111 mm) rendelkező optikák különlegessége, hogy fókusztávolság-váltásakor sem nyúlnak ki a vázból.


Forrás: Konica Minolta

A két kistestvér videoklipek felvételére is képes maximum 320 x 240 képpontos felbontás mellett. A klippek hosszát csak a behelyezett memóriakártya (SD vagy MMC) kapacitása korlátozza. A Konica Minolta XG másik specialitása az éjszaka, illetve gyengén megvilágított helyeken készíthető felvételek az "éjjeli kép" felvételi módnak köszönhetően. Mindkét készülék támogatja a PictBridge szabványt, így PC közbeiktatása nélkül is kinyomtathatók a készített képek. A Konica Minolta Dimage XG már kapható 300 euróért; a Dimage X21 szintén hamarosan megtalálható lesz a boltok polcain 170 euróért.

Előzmények

Hirdetés