Hirdetés

Kártyaolvasó, HD-kimenettel

A memóriakártya-olvasók manapság a legegyszerűbb, és – főként a digitális fotográfia közkedveltsége miatt – legnépszerűbb PC-kiegészítők közé tartoznak, nem mellékesen a legtöbb modern noteszgép szériafelszereltségének részét képezik. Egyes gyártók ezeket az alapvetően rendkívül egyszerű eszközöket némi többletfunkcióval látják el, így van például olyan kártyaolvasó, mely különböző kijelzőkön képes megjeleníteni a kártyákon tárolt képeket, netán közben zenei aláfestést is nyújt.

Ilyen a Hama PhotoPlayer 1080i típusú kártyaolvasója is, melynek különlegessége, hogy progresszív és váltottsoros (720p és 1080i) HD-felbontásokat is támogat komponens videokimenetén. Az alapfunkcióját tekintve 35 az 1-ben kártyaolvasóként működő PhotoPlayer 1080i ezen kívül kompozit jeltovábbítást is nyújt, az ehhez szükséges átalakítókábel (akárcsak a komponens kábel) megtalálható a csomagban. A nagy felbontású képkimenettel rendelkező eszközhöz távirányító is jár, így kényelmesen megoldható vele a diavetítés, de természetesen az automatikus képváltást is támogatja – akár zenei aláfestéssel is.

A PhotoPlayer 1080i egyetlen hátránya, hogy csak tápegységről hajlandó üzemelni, akkumulátora egyáltalán nincs, így a készülék hordozása és üzembe helyezése kissé körülményesebb lehet. A HD-kimenettel ellátott kártyaolvasó a napokban került forgalomba Európában, ára nagyjából 100 euró.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Hirdetés