Hirdetés

Kardfogú szörnyeteg alaplap formában

Újabb egyedi festésű és felszerelésű ATX alaplap érkezett az Asus mérnökeitől, a leginkább katonai uniformisra emlékeztető dizájnú Sabertooth X58 jelenik meg hamarosan, amely a TUF, azaz a The Ultimate Force széria legújabb tagjaként lát napvilágot. A TUF-okat masszív igénybevételre tervezték, azaz éjjel-nappal lehet őket folyamatosan működtetni. Ehhez és az extrémebb körülmények kibírásához persze megfelelő komponensek is szükségesek, így a Sabertoothra a katonai szabványoknak is megfelelő kondenzátorok, tekercsek, MOSFET-ek kerültek. A nagyobb igénybevételnek kitett részek hőleadási képességét a CeraM!X Heatsing Coating Technology, azaz  a hűtőbordán alkalmazott CeraM!X bevonat segítik elő.

[+]
[+]

Az Intel legújabb chipsetjére épülő lap természetesen támogatja a leggyorsabb processzorokat is, így a Core i7-980X típus is használható az LGA1366 foglalatában. Hat csatoló áll készen az akár 1833 MHz-es üzemeltethető DDR3 memóriamodulok fogadására, amik összkapacitása a 24 GB-ot is elérheti. Háttértárak számára két 6 Gbps-os és hat 3 Gbps-os SATA aljzat áll rendelkezésre, illetve egy-egy Power eSATA és normál eSATA aljzat is található még a terméken. A csatlakozók sora folytatható a Gigabit Ethernet porttal, illetve van még két FireWire, két 3.0-s és tizenkét 2.0-s USB aljzat is.

[+]
[+]

A bővítőkártyáknak is van hely, két 16 csatornás 2.0-s PCI Express-t tettek rá, amik x16/x16 módban használhatók két kártya esetén, de van mellettük egy további x16-os slot is, ami négycsatornás üzemmódra képes. Az egyszerűbb kártyák számára fellelhető egy x1-es PCI Express és egy normál PCI sín is.

A Sabertooth X58 megjelenésének dátumáról, illetve az alaplap áráról még nem számolt be a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés