Hirdetés

Karcsúsított középformátumú váz a Fujitól

A Fujifilm GFX 50R már idén ősszel kapható lesz a tengerentúlon, elnyerve a legolcsóbb középformátumú fényképezőgép címet.

A Fujifilm 2016-ban lépett be a középformátumú fényképezőgépek piacára a GFX 50S modellel, a Photokinán pedig már kéttagúra bővült a sorozat, bemutatták ugyanis a GFX 50R-t, melynek nevében az „R” a rangefinder kifejezést takarja, és a beépített, OLED technológiájú elektronikus keresőre utal, ami az 50S-ben még levehető volt.

Fujifilm GFX 50R Fujifilm GFX 50R
Fujifilm GFX 50R [+]

Maradt az elődmodellben megismert, 51,4 megapixeles, 43,8 x 32,9 milliméteres CMOS érzékelő és az X-Processor Pro képfeldolgozó processzor, a méreteken azonban tudtak faragni: az újdonság 25 milliméterrel keskenyebb és 145 grammal könnyebb lett, annak ellenére hogy az időjárásálló kivitel, a két irányban kihajtható, 3,2 hüvelykes kijelző és a dupla SD kártya foglalat mellett még egy Bluetooth modult is beleszuszakoltak a vázba, ezzel lehetővé téve az okostelefonról történő távvezérlést. A Fujifilm GFX 50R idén novemberben válik elérhetővé 4500 dolláros nettó áron, ezzel a legolcsóbb középformátumú fényképezőgéppé avanzsálva magát.

Fujifilm G rendszer ütemterv
Fujifilm G rendszer ütemterv (forrás: Fujifilm.com) [+]

Három új taggal frissült a gyártó G bajonettre vonatkozó ütemterve, a GF 50 mm f3.5 R LM WR fix gyújtótávolságú és a GF 100-200 mm f5.6 R LM OIS WR zoomobjektív a következő év folyamán, míg a GF 45-100 mm f4 R LM OIS WR várhatóan 2020-ban érkezik a boltok polcaira.

A bemutató végére hagyták a GFX vonal 100 megapixeles tagjának prototípusának körbemutogatását, ami a világon elsőként használ vázba épített képstabilizátort középformátumú szenzorral. A vállalat szerint fotós és videós felhasználásra is tökéletesen használható gépváz 4K felbontású mozgóképet képes rögzíteni, ezzel szintén egyedüli a piacon. Ennek meg is kérik az árát, bár pontos adatot nem kaptunk, de az elhangzott, hogy 10 ezer dollár körüli árazást és 2019-es piacra dobást szeretnének elérni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés