Hirdetés

Fotodiox adapter középformátumhoz

Az új Fujifilm GFX rendszerhez kínál átalakítót a Fotodiox, mellyel más gyártók optikáit csavarhatjuk fel a GFX 50S vázra.

Nem olyan régen mutatkozott be a Fujifilm első digitális középformátumú váza, a GFX 50S, amely hamarosan kapható is lesz, és amit néhány hete az első objektívek is követtek. A Fotodiox, melynek legutóbbi terméke nem éppen pozitív visszhangot váltott ki, most ehhez rendszerhez, pontosabban magához a vázhoz kínál öt új adaptert. Ezekkel az átalakítókkal lehetőségünk van Canon EF, Nikon F, Olympus OM, Contax, valamint Mamiya 645 bajonettes optikák használatára. Felmerülhet a kérdés azonban, hogy egy középformátumú szenzorral szerelt vázon miért akarnánk például egy full frame Canon vázhoz tervezett optikát használni?! Nos, a kérdés jogos, erre maga a gyártó is felhívja a figyelmet, miszerint bármely tilt-shift és az 50 mm-nél hosszabb full frame optikák kivételével biztosra vehető a komoly vignettálás a képszéleken. Emellett arra is figyelmeztetnek, hogy nem minden kompatibilis optika nyújt majd megfelelő képminőséget.


[+]

Az adapter egyébként teljes egészében fémből készül, az optika és a váz felül pedig króm bevonatot kapott. Egyszerű átalakító mivolta miatt semmilyen elektronikus kapcsolatot nem támogat, így érdemes ennek megfelelően objektívet választani. Az adapterek már rendelhetőek, a Mamiya 645 változat 170, míg a másik négy variáns egységesen 150 dollárba kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés