Hirdetés

A Kangaroo hozta el a világ első moduláris notebookját

Ezt is megéltük! Ugyanakkor a koncepció előnyeit több modul hiányában nem igazán lehet kihasználni.

A Kangaroo kevésbé ismert cég a PC-s gyártók között, de azt nem lehet rájuk mondani, hogy nem próbálkoznak, ugyanis leginkább az extravagáns termékeikről híresültek el. A vállalat imádja a moduláris koncepciókat, aminek köszönhetően a nemrég bejelentett notebookjuk is ilyen. Sőt, tovább is lehet menni, mivel ez a világ első moduláris notebookja.

Kangaroo notebook
Kangaroo notebook

A koncepció nagyon egyszerű, ugyanis a vállalat tervezett egy Kangaroo notebook nevű, 11,6 hüvelykes vázat, amelynek a kijelzője HD felbontás kínál, és nem hiányzik a hangrendszer, webkamera, a mikrofon, az akkumulátor, a billentyűzet, valamint a tapipad sem. Ez eddig egy átlagos termék benyomását kelti, de a Kangaroo notebook csak a különállóan behelyezhető Kangaroo Mini nevű modullal működik, ami tulajdonképpen a gép lelke. Ebben a modulban található az Intel Atom x5-Z8350-as SoC, a 2 GB-os DDR3L-RS szabványú rendszermemória, valamint a 32 GB-os eMMC adattároló, ami microSD memóriakártyával maximum 256 GB-nyi kapacitással egészíthető ki. Az előtelepített operációs rendszer Windows 10 lesz.

Kangaroo Mini
Kangaroo Mini

Ebből már látni lehet, hogy a Kangaroo notebook mellé több Kangaroo Mini modult is lehet használni, hiszen ezeket csak cserélni kell a vázban, és a rendszer máris megváltozik. A vállalat ennek az előnyeit azzal indokolta, hogy otthon a családban mindenkinek lehet egy Kangaroo Mini modulja, és ehhez csak egy külső váz szükséges. Ez a modul azonban önmagában nem működőképes, tehát nem igazán látni azt, hogy ez mitől előnyös, főleg úgy, hogy a Windows 10 eleve elég biztonságos többfelhasználós operációs rendszer. Ennek ellenére a 299 dolláros, októberben érkező Kangaroo notebook csomagban két Kangaroo Mini modul kap helyet alapból.

A koncepció egyébként egyáltalán nem rossz ötlet, de egy specifikáció szerint felépített modullal nincs különösebb értelme, ha azonban jönne még több ilyen modul hozzá, más platformokra építve, akkor már volna haszna az egésznek, hiszen akkor már platformok között lehetnek váltogatni. Utóbbi azért is lenne lényeges, mert az Atom x5-Z8350-es SoC eléggé vérszegény megoldás manapság.

Előzmények

Hirdetés