Hirdetés

Júniusra várható a Socket 939

Az X-bit labs AMD-hez közel álló forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a sunnyvale-i cég június 1-jére tervezi 939 tűs, kétcsatornás memóriavezérlővel ellátott 64 bites processzorainak – korábban többször elhalasztott – premierjét.

A PGA939-tokozásba kerülő Athlon 64 chipek 512 KB másodszintű cache-sel fognak rendelkezni, amely ugyan csak fele a mostani "felsőházi" 754 tűs processzorokénak, ám az integrált – és a tapasztalatok szerint nagyon gyors – kétcsatornás memóriavezérlőnek köszönhetően teljesítményük mégis magasabb lesz a jelenlegi generációénál. Az Athlon FX processzorok az új tokozásban is megtartják 1 MB-os gyorsítótárukat.

Az AMD a 939 tűs processzorok gyártását kezdetben igen szerény mennyiségben tervezi, félmillió feletti darabszámot a hírek szerint csak a negyedik negyedévben fognak piacra dobni, azonban 2005 első negyedévében már jóval több 939 tűs processzor kerül forgalomba, mint egycsatornás 754 tűs.

Tervek szerint az AMD 90 nanométeres gyártástechnológiával készített processzorainak sorozatgyártása szeptember és november között kezdődhet el. Ezek többségét előre láthatóan már kétcsatornás memóriavezérlővel fogják ellátni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés