Hirdetés

Jövőre jön a 2900+ és a 3000+ Athlon XP

A november 29-én kiadott AMD hűtéstechnikai útmutatójában (AMD Thermal, Mechanical, and Chassis Cooling Design Guide 23794) egy érdekességet vettek észre szemfüles érdeklődők, ugyanis egy új steppingre utaló jeleket találtak. Mint arról már mi is beszámoltunk, a Thoroughbred processzorokat két eljárással gyártják, A0 és B0 néven, értelemszerűen az A0 a régebbi stepping, míg a gyorsabb Athlon XP-k B0-s steppinggel készülnek.

Az adatok szerint várható a C0 stepping bevezetése is, mely a B0-s típus átdolgozott változata lesz. Az A0 80 és a B0 84 négyzetmilliméteres magméretéhez képest a C0-s mag 87 négyzetmilliméter nagyságú. A CPUID 680 és 681 helyett 682 lesz, ez is arra utal, hogy új steppingről lehet szó. A B0 jelenlegi maximumát az Athlon XP 2800+ jelenti, a C0-s stepping segítségével azonban a 3000+ elérése sem lehetetlen.

Erre szüksége is van az AMD-nek, mivel a Thoroughbred szerepe erősen megváltozott az utóbbi időben. Eredetileg csak átmeneti terméknek szánták a Palomino magos Athlon XP és a Barton (és Hammer) között, de mivel a Barton és a Hammer még nincsen készen, így a TBrednek hosszú élete lehet. Ezek egyelőre csak spekulációk, így megjelenési dátumról felesleges lenne még beszélni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés