Hirdetés

A Jonsbo aktívan hűtené az M.2-es SSD-ket

A jelentősen redukált hőfokok garantáltak, amennyiben hajlandóak vagyunk lemondani a némaságról.

Nem újdonság, hogy a gyorsabb, M.2 formátumú SSD-k sokkal jobban melegednek, mint 2,5 hüvelykes rokonaik, és megesik, hogy annyira felforrósodik a hangulat, hogy a biztonság kedvéért inkább valamilyen utólagos hűtési alternatívát keresünk. Abban az esetben, ha az általánosan elterjedt, szimpla bordázatocskánál hatékonyabb megoldást szeretnénk, talán érdemes lehet közelebbről szemügyre vennünk a Jonsbo legfrissebb üdvöskéjét, ami nemes egyszerűséggel az M.2-10 nevet kapta.


[+]

A 76 mm hosszú, 24,5 mm vastag/széles és 70,5 mm magas, alumíniumból készült konstrukció a 22 x 80 mm-es meghajtókra applikálható fel, és a termális mutatók kordában tartására egy 12 voltos blower ventilátort állít hadrendbe, amely percenként 3000 fordulatot tesz meg. Ezzel a tempóval a lapátok 4,81 cfm-es légszállítást produkálnak 4,08 mmH2O, 27,3 dB-es zajterhelés és 0,72 wattos fogyasztás kíséretében.


[+]

Kétségtelen, hogy a kérdéses árú, 120 grammos újonc hűvösebb üzemet ígér az átlagnál (a vállalat szerint akár 37°C-kal csökkenthetjük a hőmérsékletet), de csak egy kis kompromisszumok árán, hiszen egyrészt figyelnünk kell arra, hogy a ketyere rendesen elférjen a gépházon belül, másrészt a gyorsan forgó blower légkavarók nem feltétlenül a hangtalanságukról híresek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés