Hirdetés

A Lexar kitart a 2,5 hüvelykes formátum mellett

Ezen a páston ugyan már nem érhet bennünket túl sok meglepetés, de az új SSD nem túlságosan árnyalt specifikációs listájából legalább decens írástűrés köszön vissza ránk.

A Lexar egyelőre nem szándékozik maga mögött hagyni a jó öreg, 2,5 hüvelykes SSD-k piacát, hiszen éppen csak lerántotta a leplet az NQ100 névre keresztelt meghajtóról. A gyártó sajnos felült a manapság közlekedő trendvonatra és meglehetősen szűken méri az információt az egzakt paraméterekkel, funkciókkal kapcsolatban, s bár a kontroller mibenlétét illetően a sötétben tapogatózunk, a 240, 480, és 960 GB-os kapacitással megáldott modellek 168, 336, valamint 672 TBW-s írástűréséből (3,2 DWPD) kiindulva a TLC NAND flash lapkákat tartjuk kézenfekvőnek.

Az adatátviteli sebességekről csupán annyit tudni, hogy a szekvenciális olvasás 550 MB/s-ig kúszhat fel (az írás valamivel lassabb), ám ez az interfész kőbe vésett határainak ismeretében nem hat revelációként az emberre. Az újdonságokat – 3 év garancia kíséretében – már ebben a hónapban megvásárolhatjuk 37, illetve 66 dollár kifizetését követően, miközben a legnagyobb változat debütálási idejének, illetve leendő vételárának közlése egy kicsit még várat magára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Lexar

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés