Hirdetés

Jön a játékosoknak szánt Chromebook?

A "Kidd" kódnéven feltűnt eszköz állítólag a Kaby Lake-G platformra épül.

Az XDA Developers nemrég vette észre, hogy feltűnt egy "Kidd" kódnevű hardver a Chrome OS fejlesztéséért felelős kódban, amely az információik szerint egy Kaby Lake-G platformra épülő Chromebookot rejt.

Egy hónappal korábban is történtek érdekes változások, ugyanis a "Kahlee" kódnevű eszközről kiderült, hogy a Raven Ridge SoC APU-ra váltott, holott eredetileg Stoney Ridge-nek készült, és az XDA Developers adatai szerint az AMD fejlesztői is egyre több projektben tűnnek fel a Chromium Giten belül.

A Chrome OS fejlesztési iránya is kezd letisztulni, ugyanis a Google Pixelbook már Linux alkalmazásokat is képes futtatni, ami viszont ezeknél nagyon hiányzik, az a GPU-s gyorsítás lehetősége. A Pixelbook szempontjából persze ez nem akkora probléma, mivel a rendszer IGP-je ehhez amúgy sem kínálna túl acélos teljesítményt, a GPU-s gyorsítás azonban jön a Linuxra írt alkalmazásokra is, legalábbis az aktuálisan zajló projektekből kiindulva, ami gyakorlatilag lehetővé tenné a Steamen vásárolt játékok Chrome OS-en történő futtatását. A "Kahlee" és a "Kidd" kódnevű projektek valószínűleg ehhez készülnek. Előbbi inkább a fogyasztás, míg utóbbi a teljesítmény oldaláról közelíti meg a kérdést, ami végeredményben választási lehetőséget ad az érdeklődők számára.

Azt nem tudni, hogy az említett rendszerek mikor válnak realitássá. A "Kahlee" régebben került be, tehát ez valószínűleg akkor kerül kiadásra, amikor a tervezett GPU-s gyorsítás is használható állapotban lesz. A "Kidd" várhatóan egy picit később érkezik, de a szoftveres alap szempontjából nem igényel sok változást, egyedül az IGP és a pGPU közötti átkapcsolást kell megoldani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés