Hirdetés

Jön a Dolby Vision az újabb Xbox One konzolokra

A Microsoft már eddig is sokat újított idén, de úgy néz ki, hogy ennek még nincs vége.

További újítással készül a Xbox One konzolcsaládért felelős fejlesztői részleg. A Microsoft az idei évben nagyon felpörgette a kijelzőkezelésre vonatkozó funkciókat, így az idei szuperfrissítés 1440p-s felbontást, AMD FreeSync 2-t, valamint alacsony késleltetésű módot hozott, de a 120 Hz-es frissítési frekvencia is egy értékes extrának számított. És ennek még nincs vége, ugyanis a vállalat bejelentette, hogy az Xbox One X és S konzolok a HDR10 mellé kapnak Dolby Vision támogatást is.

Természetesen a Dolby Visiont csak a megfelelő tévékkel lehet kihasználni, és első körben a Netflix applikációhoz készül, de a technikai háttér biztosításával gyakorlatilag bármilyen alkalmazásból támogatható lesz, ez innentől kezdve már csak döntés kérdése.

A Microsoft láthatóan mindent bevet annak érdekében, hogy multimédiás, illetve kijelzőkezelésre vonatkozó szempontból többet kínáljanak a Sony ajánlatánál, ebből a szempontból az Xbox One S és X konzolok egyértelműen ráígérnek a PlayStation 4 termékcsalád hasonló árú megoldásaira. Kérdés, hogy ez elég lesz-e a Sony exkluzív címei, valamint egyéb szolgáltatásai ellen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés