Hirdetés

Jön a Pentax K-5

Ugyan a két dSLR felépítése és kezelőszerveinek elrendezése gyakorlatilag megegyezik, a K-5 egy teljesen új, 16,3 MP-es CMOS érzékelővel lett ellátva. Ennek eredményeképp a K-5 gyorsabb sorozatkép készítéssel és magasabb érzékenységgel vonzza az érdeklődőket. Az ISO 51 200 érték ráadásul rekord magas az APS-C méretű szenzorral szerelt fényképezők körében.

Az új masina főbb ismérvei: időjárásálló felépítés 77 egymástól független tömítéssel, 7 kép/másodperces sorozat felvételi sebesség, szenzormozgatásos képstabilizátor, SAFOX IX+ AF szenzor 11 választható AF mezővel (ezekből középen 9 keresztszenzor), 3”-os LCD 921 000 képponttal, valamint Full HD felbontású filmfelvétel.

Az új érzékelő a Pentax Prime II jelfeldolgozó processzorral karöltve végzi a munkát. Az AD konverzió már az érzékelőn belül zajlik, így várhatóan igen jó lesz a jel/zaj viszony. Az élőkép során sem kell lemondani az autofókuszról, amely kontrasztérzékeléses, és a fejlett algoritmusoknak köszönhetően gyors és pontos működést ígér. A váz időtállóságát a rozsdamentes acélból és magnézium ötvözetből készült felépítés garantálja. Ennek és a korábban már említett tömítettségnek hála a Pentax K-5 por-, időjárás- és fagyálló (-10°C-ig).

A K-5 pentaprizmás keresője 100%-os képfedéssel és 0,92-szeres nagyítással rendelkezik, amely karöltve a Natural Bright Matte II mattüveggel könnyed manuális fókuszálhatóságot biztosít. A Pentax K-5 várható ára 1600 (csak váz), illetve 1750 (váz + 18-55 mm kitobi) dollár lesz. Részletes információkért érdemes a gyártó termékének honlapját meglátogatni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés