Jön a Microsoft új prezentáló egere

Újabb mutatóeszközzel gazdagodott a napokban a Microsoft hardvereket fejlesztő részlegének kínálata: a Microsoft Wireless Laser Notebook Presenter Mouse 8000 – nevéhez méltóan – elsősorban a hordozható gépek tulajdonosai számára jelenthet alternatívát, különösen, ha az illető gyakorta tart bemutatókat notebookja segítségével. Ilyenkor alkalmasint megtörheti a bemutató lendületét, ha az előadó minden diaváltás alkalmával odalépked a számítógéphez – ezt küszöbölheti ki az új Microsoft egér, mely Bluetooth vezeték nélküli technológiával kommunikál a számítógéppel.

A Microsoft Wireless Laser Notebook Presenter Mouse 8000 négy programozható nyomógombja és a négyirányú görgetőgomb mellett további hat gombot tartalmaz, melyekhez csak prezentációs üzemmódban lehet hozzáférni, ezeket ugyanis az egér hasára helyezték a tervezők. Itt található mindezek mellett a precíz kurzormozgásért felelős 1000 dpi-s lézeres optika is. A jeladó tízméteres hatósugarában működő egér két AAA ceruzaelemet használ, az áramforrás töltöttségről külön visszajelzőlámpa tájékoztat. A prezentáció során jól jöhet egy mutatópálca is, vagy ennek modernebb változata, a beépített lézermutató, utóbbival a Microsoft új egere is rendelkezik.

A noteszgépekhez fejlesztett bemutatóvezérlő egér információink szerint idén már nem kerül piacra Magyarországon, a tengerentúlon 99 dolláros ajánlott fogyasztói áron kerül forgalomba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés