Hirdetés

John Carmack a GeForce FX-kártyákról

Carmackot arról kérdezték meg, hogy véleménye szerint a Half-Life 2 előzetes tesztjeiből mennyire lehet messzemenő következtetéseket levonni a jövő DirectX 9-es játékait tekintve, vagy ezek a tesztek csak a Half-Life 2-re vonatkoznak?

Carmack válasza szerint: "Sajnos a tesztek azt mutatták meg, hogy mire számíthatunk a későbbi játékokban. A Doom 3-nak van egy különleges renderelő módja kifejezetten az FX-kártyáknak, ami egy alacsonyabb pontosságot tesz lehetővé (FX12- vagy FP16-mód az FX-kártyák számára). Ám, ha a szabvány Shader-programokat használjuk (mint amiket az ATI is), akkor a teljesítmény jóval alacsonyabb lesz. A pontosság nem feltétlenül fontos a Doom 3-ban, de ez nem észszerű opció a jövő játékait tekintve, amelyeknél a minimális követelmény a DirectX 9-kompatibilis hardver."

Mindenesetre érdekes, hogy mind a mai napig a Valve nem hozta nyilvánosságra a Half-Life 2 megjelenési időpontját. A Half-Life 2 tesztverziója szeptember 30-án jelenik meg. Kérdés persze, hogy az utóbbi a sajtó, vagy az átlagfelhasználó számára lesz hozzáférhető.

Előzmények

Hirdetés