Hirdetés

Jöhetnek az „egyedi” Radeon R9 Fury X-ek?

A nyár első felében befutott AMD Radeon R9 Fury X esetében eddig minden gyártó csak a referenciamodellt árulhatta, aminek persze az érintettek eleget is tettek. A legfrissebb információink szerint azonban októbertől a partnerek kapnak engedményeket is, így matricák ragasztgatása helyett lecserélhetik a referenciatermék műanyag fedlapját.

Az AMD Radeon R9 Fury X csavarokkal rögzített cserélhető fedlapja
Az AMD Radeon R9 Fury X csavarokkal rögzített cserélhető fedlapja

Ezt az apró mélyedésekkel tarkított részt az AMD szándékosan levehetőre és cserélhetőre tervezte, hogy a felhasználók 3D-s nyomtatással egyedi fedlapokat készíthessenek. Ehhez a szükséges állományok is elérhetők.

A gyártópartnereknek lehetőségük lesz a fedlap vagy akár teljes borítás cseréjére, de maga a hardver továbbra is referencia marad, tehát a gyártói „egyedi” Radeon R9 Fury X-ek valójában csak külsőleg lesznek egyediek, belsőleg továbbra is ugyanazok maradnak. A borítás szempontjából egyébként az AMD-nek nem lesznek megkötései, így lehet világítós is, vagy szimplán letisztult dizájnú, ennek eldöntése a gyártókra lesz bízva. Valószínűleg olyan hatalmas innovációra ettől a változástól nem számíthatunk, de azért kíváncsian várjuk, hogy ki mit talál ki.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés