Hirdetés

Új, jobban bővíthető moduláris AIO vízhűtőn dolgozik az EK

Az EK 2015 őszén mutatta be az EK-XLC AIO vízhűtő családot, vagy ahogy sokan ismerik, a Predatort. Bár a rendszer olyan elemekből épült fel, mint a DDC szivattyú, Supremacy rézblokk, és a radiátor vastagsága sem olyan volt, mint egy papírvékonyra szeletelt felvágott, mégsem volt vele mindenki elégedett. Noha a Predator nem volt olcsó, a visszajelzések szerint nem ezzel volt a baj, hanem azt kifogásolták, hogy az XLC sorozat csak processzorokhoz volt gyárilag elérhető, GPU-hoz nem – ráadásul a kisebb modellen egyáltalán nem volt gyorscsatlakozó.

Az EK egyelőre nagyon titkolózik, az egyetlen közölt képen nem sok minden látható
Az EK-nál egyelőre nagyon titkolóznak, az egyetlen közölt képen nem sok minden látható [+]

Ez nemsokára, méghozzá az EK-MLC érkezésével ez megváltozik: marad a szivattyúval és kiegyenlítővel egybeépített radiátordizájn, de nagyobb hangsúlyt fektetnek a modularitásra. Ez lényegében azt fogja jelenteni, hogy a hűtőblokkot is meg lehet majd választani, azaz nem csak a processzor, hanem a GPU, pontosabban a GPU-k (többkártyás rendszer esetében) hűtésére is alkalmazható lesz, illetve a CPU-GPU páros hűtése is kivitelezhető majd a felhasználó igényének megfelelően.

Az ígéretek szerint az EK-MLC mindeközben megőrzi kompakt AIO rendszer mivoltát is, aminek jellemzője az is, hogy nem kell feltölteni. Az egyes elemei folyadékkal előre feltöltve érkeznek és a QDC csatlakozók kialakításának megfelelően egyetlen csepp sem fog kárba veszni az összeszerelés vagy egy esetleges szétszerelés, újra összeszerelés során.

Egyelőre nem tudni, hogy az EK-MLC mennyibe fog kerülni és a kinézete is rejtély, de a nagy leleplezést tavaszra, a második negyedévre tartogatja a vállalat. Egy viszont biztos: az újdonság teljes mértékben leváltja a jelenleg piacon lévő EK-XLC "Predator" sorozatot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés