Hirdetés

Bemutatta bővíthető Eisbaer AIO hűtőjének legnagyobb kiadását az Alphacool

Három darab 140 milliméteres ventilátor ül a méretes bordán.

A német vállalat Eisbaer névre hallgató AIO CPU-vízhűtője nem új eresztés, jó ideje kapható már különféle, 120, 240 és 360 milliméter mellett 280 milliméteres változatban is. Ezzel a vállalat a 120 és 140 milliméteres ventilátorok használatát előnyben részesítő felhasználók legnagyobb hányadát egyaránt lefedi, de nemrég gondoltak egy nagyot (szó szerint) és a Computexen megpedzegették, hogy egy 420 milliméteres változatot is kiadnának. Erre – értelemszerűen – három darab Eiswind14 szélgépet álmodtak: a csúszócsapágyas légkavarók fordulatszáma percenként 1100, maximális légszállításuk 62,31 cfm, statikus nyomásuk 1,55 mmH2O, zajszintjük pedig 29,4 dB(A).

Alphacool Eisbaer 140 és 420 Alphacool Eisbaer 140 és 420
Alphacool Eisbaer 140 és 420 [+]

A 420 milliméteres radiátor egyébként nem egyedülálló, mindenesetre AIO megoldás részeként nem lehetett találkozni vele, egészen mostanáig. Az Alphacool ugyanis 145 eurós áron dobja piacra a komplett szettet, mely tartalmazza a már említett, Alphacool NexXxoS alapjaira épülő komplett réz radiátort és a hozzá való három ventilátort, a 7-13,5 voltos tartományban működtethető, 70 liter/óra folyadékszállítással bíró Alphacool DC-LT szivattyút (mely egyben tartályként is funkcionál), valamint egy gyorszárat, amivel egyszerűen megoldható a rendszer bővítése további blokkokkal, esetleg radiátorral. Természetesen a csomag részét képezik a különféle szerelékek és az AMD és Intel processzorok számára készített lefogató szettek.

Az Eisbaer AIO "kompakt" vízhűtés előre összeszerelt és feltöltött állapotban érkezik, de a szivattyúházon keresztül könnyedén újratölthető, így a karbantartás és bővítés is gyerekjáték. Aki kisebb radiátorral is beéri, azoknak a gyártó az egy darab 140 milliméteres ventilátorral szerelt Eisbaer 140-est ajánlja a figyelmébe, ami eddig hiányzott a sorból, de mostantól ez is elérhető 98 euróért cserébe.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés