Hirdetés

Játékvezérlés három dimenzióban

A Novint Technologies bejelentette, hogy megkezdte újszerű, a Consumer Electronics Association által innovációs díjjal kitüntetett játékvezérlőjének szállítását. A Novint Falcon háromdimenziós mozgást tesz lehetővé egy nagyjából 10 x 10 x 10 centiméteres térben. A Wii által széles körben népszerűvé tett vezérlési módhoz képest ez kevésnek tűnhet, a Falcon azonban meglehetős pontossággal teszi dolgát (irányonként és centiméterenként mintegy 157 állást tud megkülönböztetni), ráadásul erővisszacsatolást is nyújt, amivel különféle anyagminőségekről, erőhatásokról, felületi jellegzetességekről tud finom haptikus visszajelzéseket adni.

Az eszközhöz egyelőre kétféle fogantyú jár, ám a cég tervezi további változatok elkészítését, például pisztoly alakút FPS játékokhoz vagy kormányszarvat szimulátorokhoz. Egyelőre csupán egy ötlet, hogy a jövőben memóriával is elláthatnák ezeket a cserélhető kezelőszerveket, mely tartalmazná az egyéni játékbeállításokat, a pontszámokat vagy más mentett tartalmakat is. A vezérlő teljes mérete 229 x 229 x 229 mm, tömege 2,7 kg; számítógéphez USB porton keresztül csatlakozik.

A gyártó egy korlátozott darabszámú akciós csomaggal vezeti be a terméket; a Novint Falcon Limited Edition a fő egységen és a két fogantyún kívül a Newton’s Monkey Business és a Feelin’ It Sports Pack játékcsomagot, valamint egy további játék ingyenes letöltésére jogosító kupont tartalmaz – mindez most 239 helyett 189 dollárért érhető el az Egyesült Államokban. Az eszköz működését bemutató demók itt érhetők el.

Azóta történt

  • Egy cockpit naplója

    A Logouton megjelent házi készítésű cockpit készítőjét elkaptuk egy rövid interjúra.

Előzmények

Hirdetés