Hirdetés

Játékosoknak szánt Ethernet vezérlő lesz a Realtek Dragon

A Realtek az Ethernet vezérlők piacán mondhatni otthonosan mozog, de a megoldásaik technológiailag többnyire lemaradtak az Intel és a Qualcomm mögött, bár ezt jellemzően az árazással kompenzálják. Éppen ezért a Realtek még ma is rendkívül népszerű választásnak számít az alaplap- és notebookgyártók körében, hiszen az átlagos képességű Ethernet vezérlők szempontjából még helytáll a cég, és az olcsóbb termékekbe a kínálatuk gyakorlatilag tökéletes.

A komolyabb Ethernet vezérlők esetében azonban már más a helyzet. Az Intel az üzleti piacot, míg a Qualcomm leginkább a játékosokat célozza meg, és a Realteknek egyik irányra sincs igazán ütőképes Ethernet vezérlője.


(forrás: AnandTech)

Ezen kíván változtatni a Realtek Dragon termékcsalád, amelynek első szereplője az RTL8118AS típusjelzést viseli, és PCI Express interfészre köthető Ethernet vezérlőről van szó. Az új rendszer a kicsi UDP csomagokkal jobb teljesítményt kínál az alacsony többletterhelésű meghajtó által. Az AnandTech információi szerint a teljesítménye a Qualcomm Killer E2200-as termékcsalád tagjaihoz hasonló, miközben az energiaigénye alacsonyabb.

A Realtek az újítással teljes egészében a játékosokat veszi célba, és a jövőre vonatkozóan is ígérnek frissítéseket. Úgy néz ki, hogy az ECS felszállt a vonatra, így a vállalat egyes alaplapjain a Realtek Dragon Ethernet vezérlő fog dolgozni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés