Hirdetés

Ívelt, gamer monitorok a ViewSonic-tól, egyelőre ár nélkül

Rögtön két új modellt is leleplezett a ViewSonic, melyek szinte teljesen megegyezőek, egyedül a VA panelek felbontása jelenti a különbséget.

Két új monitort is bemutatott ma a ViewSonic, ám mivel a VX2718-PC-MHD és VX2718-2KPC-MHD jelölésű modellek között mindössze annyi különbség van, hogy előbbi Full HD, utóbbi pedig 2K (2560 x 1440 pixel) felbontással rendelkezik, ezért a továbbiakban nem is emlegetnénk őket külön.


[+]

A VX2718 27 hüvelyk képátlójú, 1500R sugarú körvonalnak megfelelően ívelt, 250 nit fényerejű és 4000:1 kontrasztarányú VA panelt kapott, melynél színmélység tekintetében be kell érnünk a 6 bit + FRC-vel, de legalább színtérlefedettség tekintetében jól áll, hiszen az sRGB tartomány 102%-ban került lefedésre. Persze egy játékos kedvű felhasználó esetében ezek a tulajdonságok sokadlagos, ami igazán fontos a specifikációs táblázatban, az a 165 Hz-es képfrissítési ráta, illetve az Adaptive Sync technológia megléte.


[+]

A monitorok hátoldalán két HDMI (Full HD esetén 1.4-es, a 2K felbontású verziónál 2.0-s verziójú), illetve egy-egy DisplayPort és jack csatlakozó sorakozik, továbbá a repertoár részét képezi még egy sztereó hangszórópár, illetve a VESA 75 tartókonzolokhoz tartozó furatcsoport. Sajnos az újdonságok ára egyelőre ismeretlen, de a márkanév miatt ilyen szempontból valószínűleg egyik sem a „nagyokkal” fog majd versenyezni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés