Itt az első nForce4-es XPC

A különböző barebone – azaz többnyire csak házból és alaplapból – álló rendszerek, illetve a hozzájuk tartozó kiegészítők fejlesztésében élen járó Shuttle a világon elsőként dobta piacra az NVIDIA rendkívül népszerű nForce4 lapkakészletére épülő alaprendszerét. Az SN25P típusjelzést kapott XPC a cég „P” sorozatú házából, és az abba szerelt vadonatúj alaplapból áll, mely ebben a kategóriában elsőként teszi elérhetővé a lapkakészlet által kínált modern szolgáltatásokat Athlon 64 processzorra épülő konfigurációban.


Az első nForce4-es: XPC SN25P

Az SN25P XPC ennek megfelelően immár PCI Express x16 bővítősínt nyújt a grafikus vezérlők számára, integrált gigabites hálózati és nyolccsatornás hangvezérlővel, valamint Firewire csatolóval rendelkezik, a házba szerelhető maximálisan három 3,5 hüvelykes merevlemez vezérléséről pedig a korábbinál gyorsabb adatátviteli sebességet nyújtó SATA II vezérlő gondoskodik. A gépet – gondolva a nagy teljesítményű komponenseket beépítő felhasználókra – 350 wattos tápegységgel szereli a Shuttle.


XPC SB83G5C: szórakoztató PC a Shuttle tálalásában

Azok számára, akik a számítógépet inkább az otthoni szórakoztatórendszer központjaként képzelik el, a Shuttle bejelentett egy másik XPC-t, mely a hangzatos „BYOHT” (build your own home theater) koncepció része. Az SB83G5C típusú XPC tulajdonképpen nem más, mint egy magas fokon integrált barebone rendszer, melyet egy speciális szoftverrel (XPC MAX Home Theatre) kiegészítve mintegy az „entertainment PC”-re válaszul hozott létre a cég. Az Intel i915G lapkakészletére épülő rendszer ennek megfelelően alapkiépítésben TV-tunerrel és távirányítóval érkezik, és a megfelelő opciós kiegészítő segítségével könnyűszerrel csatlakoztatható az otthoni vezeték nélküli hálózathoz.

A két új Shuttle rendszer hazai megjelenéséről és áráról egyelőre nem rendelkezünk információkkal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés