Hirdetés

Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je

A Western Digital új merevlemeze a felhőszolgáltatókat és vállalati felhasználókat célozza meg.

Újabb héliummal töltött és 14 TB kapacitást kínáló merevlemez érkezését jelentette be a Western Digital, amely a tavaly bemutatott, a HGST neve alatt megjelenő UltraStar HS14-gyel ellentétben nem SMR, hanem PMR eljárásra épül. A nyolc tányérral és TDMR fejekkel felszerelt meghajtó az ötödik generációs HelioSeal platformot használja és 904 gigabitet tud tárolni négyzethüvelykenként (ez némileg elmarad az SMR-re épülő HS14 1034 Gb/inch2 adatától).


[+]

Az új UltraStar DC HC530 elérhető lesz 6 Gbps-os SATA és 12 Gbps SAS csatolóval, megcélzott vásárlói réteg pedig bizonyára örülni fog az önálló titkosításnak (SED), a Secure Erase-nek, a 2,5 millió órás MTBF-nek és az öt éves garanciának. Ami a gyári specifikációkat illeti, a WD 267 MB/sec tartós átviteli sebességet ígér, ebben pedig a 7200 rpm fordulatszám és az 512 MB-nyi cache segíti a meghajtót. Tekintettel arra, hogy a HC530 kizárólag üzleti ügyfeleknek elérhető, ára nem ismert, hiszen azt minden rendelésnél egyedileg állapítják majd meg.

A készülék egyébként nem egyedüliként jelenik meg a piacon: a Toshiba és a Seagate is rendelkezik, vagy rendelkezni fog hasonló ajánlatokkal, igaz, az utóbbiak nyolc helyett kilenc tányérral oldották meg a 14 TB-os kapacitás elérését.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés