Hirdetés

Itt a D6, a Nikon új zászlóshajója

A D5 utódjáról közel négy év várakozás után hullt le a lepel.

A 2016-ban bemutatkozott D5 után a Nikon végre bejelentette az utódot, mely logikusan a D6 megnevezést kapta és az “ami bevált, azon minek változtatni” receptet alkalmazva inkább a motorháztető alatti fejlesztésekben jeleskedik, mint a megújult külsőben. A Nikon F bajonett mögött egy 20,8 megapixeles FX szenzor teljesít szolgálatot, melynek érzékenysége ISO 100 és 102 400 között állítható, a képfeldolgozást pedig az EXPEED 6 processzor végzi.


[+]

Az állóképek elkészítését elektronikus és mechanikus zárra is rábízhatjuk, a sorozatfelvétel maximális sebessége 14 fps lehet, ami alacsonyabb felbontású fotók esetében akár 60 fps-ig is kitolható. Az élességállításért egy 105 darab keresztszenzoros AF rendszer felel, mely esetében többféle, előre beállított zónacsoport közül válogathatunk, amik a leggyakoribb sportfotós feladatokhoz kerültek összeállításra. Komponálni a 0,72-szeres nagyítású pentaprizmás kereső mellett a 2,36 millió pixel felbontású, 3,2 hüvelykes érintőkijelzőn is tudunk, ezzel is megkönnyítve például az állványról történő fotózást.

Az időjárásálló szigeteléssel is ellátott, magnéziumötvözetből készült váz beépített Bluetooth, Wi-Fi és GPS modulokat is kapott, a csatlakozók között pedig mikrofon bemenetet, fejhallgató kimenetet, Ethernet és USB Type-C portot, valamint Kensington-zár foglalatot is találunk. A D6 hátlapján és tetején összesen 14, egyénileg konfigurálható funkciógombot számolhatunk össze, melyek a többi kezelőszervvel és a felső státuszkijelzővel együtt háttérvilágítással is rendelkeznek.


[+]

Az adatok tárolására két darab CF Express memóriakártyát használhatunk, az akkumulátor pedig a gyártó állítása szerint 3580 fotó ellövését teszi lehetővé. Bár a D sorozat egyjegyű tagjai elsősorban sportfotózásra lettek kifejlesztve, érdemes lehet megemlíteni a különböző kreatív szűrők, a 900 másodperces hosszú záridős, valamint a multiexpo és focus stacking módokat, továbbá az 1,5-szörös képkivágással elérhető 4K30p videófelvételi lehetőség meglétét is.


[+]

A Nikon D6 áprilisban kerül a boltok polcaira az Egyesült Államokban, vételára várhatóan 6500 dollár lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nikon

Előzmények

Hirdetés