Hirdetés

Ismét rekord dőlt a memóriamodulok mezőnyében

Miközben a memóriaipar szárnyal az új, korábbinál memóriaéhesebb Microsoft operációs rendszer érkezésének közeledtével, a maximális teljesítményre vágyakozó felhasználók egyre gyorsabb, adott esetben bizarrabb megoldások közül válogathatnak, ha rendszerüket nem csak nagy kapacitású, de villámgyors modulokkal kívánják bővíteni. Az amerikai illetőségű OCZ most bejelentett, legfürgébb memóriamodulja nem csak sebességét tekintve tűnik ki a mezőnyből; a cég a gyártók közül elsőként döntött úgy, hogy gyári vízhűtést alkalmaz a csúcsteljesítményű modulok stabilan tartására.

Az OCZ DDR2 PC2-9200 FlexXLC típusjelzést viselő modulok 1150 MHz-en járnak, ezzel kereken 8 MHz-cel teljesítik túl a korábbi teljesítmény-világelső, dupla hűtőbordás Corsair Dominator memóriáját. A CL 5-5-5-18 időzítéseket nyújtó OCZ modulnak 2,35 voltos tápfeszültséget kell biztosítani a stabil üzemhez, ekkora teljesítmény és üzemfeszültség mellett azonban a jelek szerint már a mégoly hatékonynak kikiáltott XTC passzív hűtés is elvérzik.

Az OCZ mérnökei ezért vadonatúj hűtőrendszert terveztek a csúcsteljesítményű modulhoz, melyre a marketingcsapat a rendkívül hangzatos FlexXLC (Xtreme Liquid Convection) nevet aggatta. A rézből és alumíniumból álló hűtő a világ első sorozatgyártásba küldött, szériafelszerelésként árult memória-vízhűtője, használatával a gyártó szerint az 1200 MHz-es működési frekvencia is elérhető. Az új modul mindemellett új, nyolcrétegű nyomtatott áramkört is kapott, melytől az interferenciás zavaró hatások hatékonyabb kiszűrését várja a gyártó.

A szupergyors, vízhűtéses modulok csak 2 gigabájtos kitben kerülnek fel az OCZ termékpalettájára. A DDR2 PC2-9200-as memóriák élettartam garanciával kerülnek forgalomba, ám hogy pontosan mikor, és milyen fogyasztói áron, azt egyelőre nem közölte a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés