Hirdetés

Ismét a legkisebb méretkategóriában újít a VIA

A VIA újabb kisméretű, Pico-ITX formátumú platformot mutatott be Epia PX5000EG néven. Az alaplapra a sorozat első tagjával, az Epia PX10000G-vel szemben egy lassabb, ugyanakkor energiatakarékosabb, mindössze 1 wattot fogyasztó processzor kerül az Esther magos, 500 MHz-es VIA Eden ULV személyében.

A rendszer többi összetevője nem új, így a CPU mellett VX700 chipset dolgozik, melynek része a hardveres MPEG-2/4 és WMV dekódolóval ellátott UniChrome Pro II grafikus vezérlő is. A mindössze 10 x 7,2 centiméteres lap egy DDR2-533 SO-DIMM modult fogad legfeljebb 1 GB kapacitásig, ezenkívül egy IDE csatornája, egy SATA portja, VIA VT1708A audiokodekje és Fast Ethernet hálózati vezérlője van. Az RJ45 konnektor mellett csak D-Sub monitorkimenet látható, azonban alaplapi tűk formájában USB, soros, PS2 portok, analóg és SPDIF audiocsatlakozók is megtalálhatók, és megoldható digitális (LVDS vagy DVI illesztésű) monitor meghajtása is.

VIA Pico-ITX platform

Az x86-alapú Pico-ITX rendszerekkel nem titkoltan az a célja a VIA-nak, hogy olyan beágyazott rendszerekben erősítse pozícióit, ahol korábban az ARM- vagy MIPS-alapokra épülő processzorok és rendszerchipek voltak dominánsak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés