Hirdetés

Ismét 3 év a Seagate garancia

A theinquirer.net értesülései szerint a Seagate ismét 3 év garanciát vállal merevlemezeire. Mint ismeretes, a neves HDD gyártók nagyjából egy hónapja, szinte egy időben, háromról egy évre csökkentették a jótállást. Akkor mindenki csak tippelgetett, mi állhat a dolgok hátterében, sokan arra gyanakodtak, hogy a modern, nagykapacitású meghajtóknál már nem tudják garantálni a hibátlan működést 3 éven keresztül.

Ennek a feltevésnek ellentmond az a hír, hogy a Seagate ismét 3 évre növeli garanciáját - Indiában. Európában és Amerikában továbbra is csak 1 évre szól a jótállás. Az ok állítólag egyszerű. India igen nagy piacnak számít, és a Samsung erős konkurenciát jelent számukra, főleg azzal, hogy ők továbbra is 3 év garanciát adnak merevlemezeikre. A Seagate tehát a jótállási idő növelésével próbál nagyobb szeletet megkaparintani az indiai piacból.

Viszont a döntés elárulja azt, hogy a Seagate (és valószínűleg a többi HDD gyártó is) képes 3 éves hibátlan működést garantálni a nagykapacitású merevlemezek esetében is, tehát nem technológiai oka van az európai és amerikai piacon történt garanciaidő redukálásnak. Hogy akkor mi állhat a háttérben...

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés