Hirdetés

Változik az Ultrabookokba szánt Ivy Bridge APU-k fogyasztása

Az Intel az Ultrabookok első hullámát csak bemelegítésnek szánta, így az igazi nagyüzem az Ivy Bridge APU-k megjelenésével indulhat be. Az új terméket a vállalat már az új igényekhez tervezi, így elérhetővé válik az úgynevezett konfigurálható fogyasztás, mely több TDP keretet is rendel az adott APU-hoz, azaz a rendszer a körülményekhez igazítja a fogyasztást és a teljesítményt. Az Intel eredetileg 17 wattos normál TDP keretet tervezett, melyhez 25 wattos maximális érték tartozik. Utóbbi esetben a termék a többet fogyaszt, de gyorsabban is működik, viszont ezt a módot csak dokkolóval lehet kihasználni, mivel egy Ultrabookban az előbbi hőmennyiséget extra hűtés nélkül nem lehet elvezetni.

A normál és a maximális teljesítményre felkészített módban tehát nem lesz változás, de az alacsony fogyasztásra kihegyezett 13 és 11 wattos TDP keret már módosul. Az új értékek rendre 14 és 12,5 watt körül lesznek. Természetesen mindkét mód alatt gyengébb lesz a teljesítmény a normál kerethez viszonyítva, de az elérhető üzemidő nyilván nő. A gyors változtatás várhatóan nem jelent majd fejfájást a gyártópartnereknek, így apróbb módosításokkal lehet reagálni a módosult TDP értékekre.

Az Intel valószínűleg a kihozatal növelése érdekében változtat az előzetes specifikációkon. Erre most még van lehetőség, hiszen a termék nincs kiadva, így a gyártók számára. Az U szériás Ivy Bridge APU-k várhatóan tavasszal mutatkoznak be. Valószínű, hogy a gyártók a Computexet célozzák meg az új generációs Ultrabookok bemutatása kapcsán.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés