Hirdetés

Törölte az Intel az egyik bejelentett Max sorozatú gyorsítót

A Max Series 1350 nem jelenik meg, helyette egy másik, 1450 jelzésű modell érkezik.

Az Intel még az év elején prezentálta a Ponte Vecchio kódnevű fejlesztésre épülő gyorsítók specifikációit, amelyek a Max Series 1000 termékcsalád részeként kerültek bemutatásra. A linkelt hírben a konkrétumok ki is vannak fejtve, de Tom's Hardware nemrég megtudta az Inteltől, hogy a Max Series 1350-es modell végül mégsem jelenik majd meg.

A változások a Max Series 1100-at nem érintik, az 1550-es verzió pedig már elérhető. Az Intel magyarázata szerint azért került törlésre az 1350-es köztes modell, mert végül a szintén OAM formátumú Max Series 1550-ből is kínál a vállalat léghűtésre optimalizált dizájnt, holott eredetileg ez csak folyadékhűtésre tervezett szerverekbe készült. Ezt figyelembe véve a Max Series 1350 kvázi okafogyottá vált, hiszen ennek a célja a léghűtést használó szerverek meghódítása volt, de erre már a legnagyobb konstrukció is képes.

Az új terveket tekintve jön egy Max Series 1450 is, amely idén biztosan elérhető lesz, viszont egyelőre nem ismertek a specifikációi. Ez a fejlesztés elvileg más piaci szegmenst céloz majd, és emiatt feltételezhető, hogy az 1350-es verzió nem igazodott annyira a valós igényekhez, hogy a kiadásával vesződjenek, így az Intel inkább gyorsan módosításokat eszközölt, hogy jobban lefedjék a piac kívánalmait.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés