Hirdetés

PC-n nem tekinti az ARM-ot fenyegetésnek az Intel vezére

Pat Gelsinger szerint a windowsos ARM kliensek jelentéktelenek a szóban forgó szegmensen belül.

Az Intel kapcsán időről-időre felmerül, hogy milyen fenyegetést jelent a cégre nézve az ARM, Windows operációs rendszeren való terjeszkedése. Mint ismeretes a Microsoft már kínál olyan alternatívát, amely képes a Qualcomm egyes lapkáin futni, és ez a mellékvágány Windows on ARM néven híresült el. Eddig túl nagy szerephez nem jutott, de a jövő kiszámíthatatlan, a redmondi óriáscég pedig számos lépést tesz afelé, hogy egyre használhatóbbak legyenek az ilyen jellegű PC-k.

Pat Gelsinger azonban nem tekinti ezt az irányt fenyegetésnek. Az Intel elnök-vezérigazgatója, a vállalat aktuális negyedévét taglaló konferencián elmondta, hogy a windowsos ARM kliensek eddig jelentéktelen szerephez jutottak a szóban forgó szegmensen belül. A cég vezetője igyekezett kihangsúlyozni, hogy minden konkurenciát komolyan vesznek, de az eddigi történéseket figyelembe véve nem látja jelentősnek a térnyerés kockázatát.

Pat Gelsinger hozzátette, hogy az ARM a bérgyártást tekintve még lehetőség is az Intel számára, ami logikus, hiszen az egyes konkurens cégek akár a Santa Clara-i óriáscég technológiáit is felhasználhatják az egyes lapkák legyártásához.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés