Hirdetés

Két korábban felvásárolt cég termékeit párosítja az Intel

A Movidius és az Altera egyes megoldásaiból megszületett a Vision Accelerator Design széria.

Az Intel az elmúlt években számos vállalatot felvásárolt, de talán a két legfontosabb üzlet az Altera és a Movidius bekebelezése volt. Az előbbi érintett termékei a peremhálózati szerverekben használatosak, míg az utóbbi fejlesztések leginkább a peremhálózati eszközökben, de a gyakorlatban nem ennyire éles a határvonal, valójában sok területen alkalmazhatók egyszerre is.

Az Intel Vision Accelerator Design szériája lényegében nem más, mint a Movidius VPU-k és az Altera Arria 10 FPGA-k egy nyomtatott áramköri lapon történő párosítása. Az efféle hardverek jöhetnek PCI Express és mini PCI Express, valamint M.2 csatolóban is, nyilván a formátum befolyással van a fogyasztásra, ami végeredményben a teljesítményt is meghatározza.

Itt valójában olyan hatalmas innovációról nincs szó, a lényeg inkább az, hogy a jelenleg elérhető Movidius VPU-k és az Altera Arria 10 FPGA-k különböző rendszerekbe való beépítése könnyebb legyen. Ez már csak a gyártóknak is kedvez, hiszen így tulajdonképpen egy bővítőkártyán kapják a kiválasztott lapkákat az Inteltől, ami természetesen kedvezőbb célzott konfiguráció kiépítése szempontjából. A szoftveres hátteret az OpenVINO (Open Visual Inference & Neural Network Optimization) csomag biztosítja, de ez jelenleg is elérhető, tehát itt sem kell változásra számítani.

Az aktuális adatok szerint a QNAP a Dell és a Honeywell érdeklődik, de a részleteket még homály fedi, így nincs tényleges adat arról, hogy mely termékekben tűnnek majd fel az Intel Vision Accelerator Design széria bővítőkártyái.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés