Hirdetés

Leállítja a Xeon Phi termékek többségének gyártását az Intel

Egyedül a gépi tanulásra szánt Knights Mill generáció marad életben, a három elérhető modelljével.

Az Intel bejelentette, hogy új fejlesztés nélkül vetnek véget az aktuális, x200-as Xeon Phi generáció életének, amely a Knights Landing kódnevű lapkára alapozott.

A vállalat közleménye szerint a Xeon Phi 7210, 7210F, 7230, 7230F, 7250, 7250F, 7290 és 7290F modellek augusztus legvégéig lesznek rendelhetők, utána viszont már nem veszi fel a további igényeket a cég. A még leadott rendeléseket legkésőbb 2019. július 19-ig teljesítik.

A Knights Landing kódnevű lapka
A Knights Landing kódnevű lapka

Bár az általános számításokra szánt Xeon Phi lelövése új hír, azt azért tudni lehetett, hogy nem érkezik majd meg a sorozat leváltójának tervezett Knights Hill, ami már 10 nm-es node-on készült volna, de az Intelnek az említett gyártástechnológiával komoly gondjai vannak. Arról még nincs pontos adat, hogy a helyére mi készül, csak annyi, hogy "valami más".

A Knights Landing kódnevű lapka gyártásának leállításával már csak a Knights Mill érhető el, a maga három modelljével. Ezt a fejlesztést ugyanakkor speciálisan gépi tanulásra szánja a cég, tehát nem kifejezetten az általános számításokra van kialakítva.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés