Hirdetés

Jövőre csak a mobil piacot támadja a Kaby Lake

A nyár közepén már kiderült, hogy az Intel a Skylake generáció utódjának a Kaby Lake kódnevű fejlesztést szánja, amely gyakorlatilag megegyezik a Skylake architektúrájával, így egyfajta köztes lépcsőt képvisel majd a valóban új generációs Cannon Lake kódnevű fejlesztés előtt.

Annyit már lehet sejteni, hogy bár a Kaby Lake a processzormagok és az IGP szempontjából nem változik meg az alaparchitektúrát tekintve a körítés feljavításán dolgozik az Intel, és többek között komoly pletykának számít, hogy frissebb kijelzőmotort kaphat.

A megjelenés is kezd körvonalazódni a gyártóknak eljuttatott dokumentumok alapján. Első körben a kétmagos, alacsony fogyasztású verziók érkeznek a mobil piacra, és az ezekre épülő gépek a következő évben nagyjából az iskolakezdésre lesznek majd elérhetők. Tekintve, hogy a Kaby Lake eleve egy feljavított termék, így valószínűleg ezt az időpontot képesek lesznek tartani a partnerek.

A négymagos változatok a 2017-es esztendő elején váltják majd le a szintén négymagos Skylake lapkákat. Ez vonatkozik a mobil és az asztali piacra is, bár a mobil piac itt is elsőbbséget élvez. A frissítést az Intel az év első felében a teljes termékskálára vonatkozóan meg akarja oldani. A Kaby Lake generációban már lesz a Broadwell-K lapkának is utódja, így olyan rendszer is várható, amelyen négy processzormag és nagy IGP található eDRAM-mal. Ez a jellemzően Iris Pro márkanév köré épített csomag a Skylake felhozatalból hiányzik, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy a Broadwell-K csupán pár hónapos termék.

A következő lépcsőnek szánt Cannon Lake kódnevű fejlesztés elérhetősége egyelőre ködös, de a mobil verziók leghamarabb 2017 végén, rosszabb esetben 2018 elején érkeznek, és ezeket nagyjából fél év múlva követik a gyorsabb mobil, illetve az asztali verziók.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés