Hirdetés

Intel: jól halad a kétmagos processzorok tömeggyártásának előkészítése

Az Intel tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy sikeresen befejezte kétmagos processzorai első szériáinak legyártását, és az év második negyedében már megjelenhetnek az újfajta lapkák.


Sunlin Chou, az Intel technológiai és gyártási részlegének elnökhelyettese
egy elkészült szilíciumszelettel

A Smithfield magra épülő Pentium processzorok sorában egy Extreme Edition változat is felbukkan, amely nemcsak két maggal fog rendelkezni, de mindkettőn engedélyezik a Hyper-Threading funkciót is, amelynek köszönhetően a CPU egyszerre négy utasításszál végrehajtását fogja biztosítani. A korábbi híradások szerint a kisebb processzorokon a Hyper-Threading használatára eleinte nem lesz lehetőség.

Az új Pentium EE-t a korábban Glenwood néven emlegetett 955X chipset fogja kiszolgálni, míg a középkategóriás Smithfieldek mellett a Lakeport kódnéven ismert 945G és 945P lapkakészlet fog szolgálatot teljesíteni – ezek ugyancsak a második negyedévben jelennek meg.

Az Intel szemmel láthatóan a kétmagos processzorokban látja a számítási teljesítmény további fokozásának egyik legjobb lehetőségét, ezt bizonyítja, hogy összesen tíz projektet futtat különféle feladatokra szánt többmagos processzorok fejlesztésére. A chipgyártót persze kellemetlenül érintené, ha a termékpaletta átrendezése miatt vásárlóira nem várt plusz költségek szakadnának, ezért arra számít, hogy a Microsoft a jövőben processzorfoglalatonként, és nem magonként számít fel licencdíjat szoftverei után.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés