Hirdetés

Tömeggyártás alatt az Intel Ivy Bridge

Az Intel az elmúlt pénzügyi negyedév konferenciáján bejelentette, hogy már tömeggyártásba kerültek az Ivy Bridge kódnevű lapkák. Az új generációs termékekre, illetve a Maho Bay platformra a vállalat korábban tavaszi startot adott meg, ami a friss adatok alapján tarthatónak tűnik. A vállalat partnerei várhatóan még az év vége előtt megkapják ez első termékeket, így nyugodt tempóban készíthetik az új masinákat az Ivy Bridge-re.

Az Ivy Bridge esetében az Intel a 22 nm-es gyártástechnológiára vált, melyen belül bemutatkoznak a Tri-Gate tranzisztorok, ami jelentős mértékben csökkenti a szivárgó áram jelenségét. Ez látható is lesz a TDP kereten, ami az asztali megoldások esetében csökkenni fog.

Sokak számára talán kicsit távolinak tűnik a start ahhoz képest, hogy már gyártják a termékeket, de nem szabad elfelejteni, hogy az új gyártósorok kiépítése időbe telik, így nem tudjuk, hogy jelenleg mekkora mennyiségről van szó a tömeggyártás szempontjából. Szintén kérdés a kihozatal, ami az új gyártási eljárások bevezetésénél általános probléma szokott lenni. A tavaszra tervezett megjelenésre valószínű, hogy a felmerült problémák jó része megoldódik, továbbá a vállalat a raktárkészletet is felhalmozza, hogy ne legyen probléma az ellátással.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés