Hirdetés

Intel G45 chipsetre épít a Foxconn zöld lapja

A Foxconn GREEN termékcsaládja az idei CeBIT kiállításon mutatkozott be, legújabb tagját pedig most jelentették be, ami nem más, mint egy microATX méretű alaplap. A G45MG GREEN, mint azt elnevezése is mutatja, az Intel G45-ös chipkészletére alapoz. Támogatja a legújabb 45 nm-es gyártástechnológiával készült Intel Core 2 Duo, Quad és Pentium Dual-Core processzorokat,  de csak 95 wattos TDP határértékig. Négy memóriafoglalatába maximum 8 GB DDR3-as modul illeszthető, sebességük 800/1066/1333 MHz lehet, illetve túlhajtva az 1600 MHz-es modulok is használhatók.

Foxconn G45MG

Az integrált Intel X4500HD grafikus mag már önmagában képes segíteni a HD felbontású anyagok lejátszását, megjelenítésükre az alaplapon található HDMI csatlakozó használható. Emellett teljes mértékben támogatja a Microsoft DirectX 10 technológiáját, és elődeinél nagyobb teljesítményt biztosít a 3D-s alkalmazások futtatásakor. Aki nem elégszik meg képességeivel, különálló videokártyát is használhat, erre egy 16 sávos PCI Express 2.0 csatlakozó áll rendelkezésére. Ezen kívül még két egyszeres PCIe, valamint egy PCI csatlakozó is található a további bővítőkártyák fogadásához. A SATA portokra (6 db) illesztett merevlemez-meghajtókat RAID üzemmódban is lehet használni, továbbá egy PATA csatlakozója is van. Az összesen 12 USB portból 6 a hátlapon helyezkedik el, egy PS/2, FireWire és Gigabit Ethernet csatlakozó társaságában, de a 7.1 csatornát megszólaltatni képes HD audiovezérlő kivezetései sem maradtak le.

A GREEN sorozat tagjai kiemelt energiagazdálkodási képességekkel rendelkeznek, a felhasznált technológiákat a Foxconn 3G-nek nevezi. Ebbe tartozik a GPS (Green Power Saving), ami – egy szintén GREEN sorozatba tartozó GPS300AB tápegységgel kiegészítve – kikapcsolt vagy készenléti állapotban 99,4%-kal képes csökkenteni az adott rendszer fogyasztását. A GoD (Green on Demand) technológia a többfázisú tápellátás ágait szabályozza terheléstől függően, míg a GSM (Green System Mode) további energiatakarékossággal kapcsolatos BIOS és rendszerbeállításokat foglal magába. A 3G technológia képességeit a CeBIT-en bemutatott tesztrendszeren modellezték, amin képes volt annak fogyasztását 68%-kal csökkenteni. Az alaplap várhatóan október végén, november elején kerül forgalomba.

Előzmények

Hirdetés