Hirdetés

Feltupírozta a PresentMont az Intel

A vállalat grafikus felhasználói interfésszel látta el saját monitorozóját.

A PresentMon egy igen régóta létező teljesítménymonitorozó alkalmazás, amelyet eredetileg Jefferson Montgomery, az Intel egyik programozója tervezett, és tett közkinccsé a GitHubon. A rendszer azóta számos program alapja lett, többek között erre épít az AMD-féle OCAT, vagy az NVIDIA-féle FrameView is, de a Microsoft PIX is használja.

Az Intel most úgy döntött, hogy kiadnak egy saját grafikus felhasználói interfészt a PresentMonhoz, így készül az új felhasználóbaráttá tett verzió. Az alapok itt sem különböznek attól, amit az alternatív megoldások biztosítanak, így lehetőség van a képkockasebességet mérni és megjeleníteni, illetve az eredményeket fájlba menteni.

A fentieken túl persze az Intel-féle PresentMon kap egyéb képességeket is, többek között overlay felületet, így valós időben lesznek olvashatók a különböző paraméterek.

Az Intel továbbra is karbantartja majd a PresentMon SDK-t, illetve az új, PresentMon alkalmazást, amely egyelőre béta fázisban férhető hozzá. A vállalat kiemelte, hogy a nyílt forráskódot sem adják fel, ahogy a többi gyártó támogatását sem, tehát a PresentMon továbbra is olyan univerzális megoldásként fogható fel, amely támogatja a DirectX 11 és 12, illetve a Vulkan API-ra írt alkalmazásokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés