Hirdetés

Felszívja a VIA Centaur divíziójának mérnökeit az Intel

A Santa Clara-i óriáscég 125 millió dollárt fizet a szaktudásért, de arról nincs információ, hogy kapnak-e még mást is.

A VIA nemrég számolt be az aktuális negyedév pénzügyi eredményeiről, és váratlanul bejelentették, hogy az x86/AMD64-es dizájnok fejlesztésével foglalkozó Centaur divízió mérnökeinek jó részét átveszi az Intel, méghozzá 125 millió dollár ellenében.

Sajnos a részletek eléggé ködösek, nincs információ arról, hogy ezért az összegért cserébe konkrétan mit kap a Santa Clara-i óriáscég, de úgy néz ki, hogy gyakorlatilag jogot formálnak arra, hogy meghatározott számú, Centaur divízión belül dolgozó mérnököt azonnal alkalmazni tudjanak, viszont a kapcsolódó IP-kről, azaz szellemi tulajdonokról nincs adat, ezek akár maradhatnak is a VIA-nál.

Az üzletet az Intel is megerősítette, bár nagyon nagy dobra nem verték, így a részleteket tekintetében semmit sem árultak el. Ugyanakkor a cégnek nagyon nagy szüksége van a versenyképes szaktudásra, és tényleg úgy tudnak ehhez a legegyszerűbben hozzájutni, ha kivásárolnak egy mérnöki gárdát máshonnan, az pedig extra, hogy az így szerzett munkaerő tapasztalt az x86/AMD64-es dizájnok fejlesztésében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés